Kemi

Reaktionsskemaer

24. oktober 2017 af juliemi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en venlig sjæl der vil hjælpe mig ud af denne?

10,0mL 0,10M svovlsyre (H2SO4) titreres med 0,10M natriumhydroxid (NaOH).

a) Hvor mange hydroner kan svovlsyre afgive? 

b) Skriv reaktionsskemaet for reaktionen mellem svovlsyre og natriumhydroxid, hvor syren og basen neutraliserer hinanden.

c) Hvorfor skal der tilsættes 20mL base for at nå ækvivalenspunktet? 

Tusinde tak :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2017 af janhaa

H_2SO_4 + 2NaOH => Na_2SO_4 + 2H_2O


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2017 af mathon

c) Hvorfor skal der tilsættes 20 mL base for at nå ækvivalenspunktet?

fordi:
                     \small n_{NaOH}=2\cdot n_{H_2SO_4}

                     \small V_{NaOH}\cdot (0{.}10\; M)=2\cdot (0{.}010\;L)\cdot (0{.}10\; M)

                     \small V_{NaOH}=2\cdot (0{.}010\;L)=0{.}020\;L=20\; mL


Skriv et svar til: Reaktionsskemaer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.