Andre fag

Forstår ikke helt hvilken metode man skal bruge?? (Økonomiskgrundforløb)

24. oktober 2017 af Davis2000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Pernille overvejer årligt at spare 1.000 kr. op med en årlig rente på 1 %.

Prøv – inden du anvender en formel – at give et gæt på, hvor stor opsparingen vil være efter 10 år.


Beregn opsparingens størrelse efter 10 år.


Beregn, hvor stor en del af opsparingen der udgøres af renter.

Antag nu, at renten er 7 % i stedet for 1 % i hele opsparingsperioden.

Giv igen – før du anvender en formel – et gæt på, hvor stor opsparingen vil være efter 10 år med den højere rente.


Beregn opsparingens størrelse efter 10 år med den højere rente.


Beregn, hvor stor en del af opsparingen der nu udgøres af renter.


Forklar, hvordan størrelsen af renten påvirker opsparingens størrelse.


Redegør for, hvordan Pernille kan opnå en rente på 7 % i stedet for 1 %.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2017 af mathon

Beregn opsparingens størrelse med 1% p.a. efter 10 år:

                       \small A_n=y\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}

                       \small \small A_{10}^{\text{1\%}}=1.000\cdot \frac{1{.}01^{10}-1}{0{.}01}

renter i %:
                       \small \small Rente_{\text{ i procent}}=\frac{A_{10}^{\text{1\%}}- 10.000}{A_{10}^{\text{1\%}}}\cdot 10^2    


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2017 af mathon

Beregn opsparingens størrelse med 7% p.a. efter 10 år:

                       \small A_{10}^{\text{7\%}}=1.000\cdot \frac{1{.}07^{10}-1}{0{.}07}

renter i %:
                       \small Rente_{\text{ i procent}}=\frac{A_{10}^{\text{7\%}}- 10.000}{A_{10}^{\text{7\%}}}\cdot 10^2    


Skriv et svar til: Forstår ikke helt hvilken metode man skal bruge?? (Økonomiskgrundforløb)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.