Matematik

Hjælp skal finde F mærke

26. oktober 2017 af hakapuff123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har denne her opgave som lyder find f'(x) af f(x)=3 

Ved ikke helt hvordan jeg skal regne den ud


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2017 af Eksperimentalfysikeren

Prøv at tegne f(x) i et koordinatsystem. Husk så, at f'(x) er hældningen af kurven i punktet x.


Svar #2
26. oktober 2017 af hakapuff123 (Slettet)

Det en vandret linje, vil det så sige at f'(x)=0 da den er konstant ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2017 af SådanDa

Korrekt


Svar #4
26. oktober 2017 af hakapuff123 (Slettet)

Hvad med en opgave som lyder på F(x)=x^100+x^-123 hvor jeg skal finde f mærke 

Har prøvet at sætte den ind i en geogebra men bliver til sådan 2 underlige parabler 


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. oktober 2017 af Mathias7878

Benyt regnereglen

f(x) = x^n

differentieret giver

f'(x) = n*x^{n-1}

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hjælp skal finde F mærke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.