Matematik

Procentvis stigning

26. oktober 2017 af Johnnelson (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej,
Kan i hjælpe mig med fgl. Spørgsmål:
I en kommune voksede børnetallet i 1992, 1993 og 1994 med 6,5 % i gennemsnit pr. År.
I 1992 var stigningen 9,2 % og i 1993 var der et fald på 2,1%.
Beregn den procentvise stigning i børnetallet for 1994.

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

(1 + rgennemsnit)3 =  (1+r1992) *  (1+r1993) * (1+r1994)

1.0653 = 1.092 * 1.021 * (1+r1994)


Svar #2
26. oktober 2017 af Johnnelson (Slettet)

Tusind tak for dit hurtige svar
Men stædigvæk kan jeg ikke få rigtig svar med den ligning.
Svaret skal være (facit). Stig.i 1994 skal være 12.99
Og har løst den omvent og det passer med facitten. Men ingen formel hjælpede mig til nu at finde facitten, mon du kan hjælpe mig yderligere.
Mvh JN

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2017 af SådanDa

Jeg tror #1 har overset at det var et fald i 1993, så (1+r1993)=0.979


Svar #4
26. oktober 2017 af Johnnelson (Slettet)

Tusind tak problemet er løst takke være jer Mvh jn

Skriv et svar til: Procentvis stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.