Matematik

Afbildninger og funktioner

26. oktober 2017 af LandyA (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Min opgave lyder således;

(a)

Vis at for alle delmængder af M af A gælder

M⊆f-1(f(M))

(b) Giv et eksempel på at  f-1(f(M)) ikke behøver være lig med M

(a) Greb jeg an således;

Vi ved at M⊆A

Da ved vi f(M)={y ∈ B | ∃m ∈ M | y= f(m)}

Hvis vi videre så vil finde et element x∈M, så f(x)=f(m), så vælger vi x til at være lig m. Nu ved vi at f(x) er element i f(M), men så er x også element i f-1(f(M))

Hvordan griber jeg (b) an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2017 af peter lind

find et eksempel


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

 f-1(f({0})) = R   når  f(x) = 0


Skriv et svar til: Afbildninger og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.