Matematik

Står ligningen i den "rigtige" rækkefølge?

28. oktober 2017 af Jegvedingenting - Niveau: A-niveau

Hej

Er kommet frem til en 2.-gradsligning, og vil høre om ligningen står i den rigtige rækkefølge når π skal sættes lig 0, således at man kan indsætte værdierne på henholvsvis a's, b's og c's plads i formlen for en 2.-gradsligning.

π =18Q - 0,006Q- (0,004Q+4Q + 4500)

π = 14Q - 0,01Q2 - 4500

π = 0

Står ligningen med fed skrift i sin rigtige rækkefølge, eller skal der byttes lidt rundt på den?

På forhånd tak

Et sted i min bog er der et eksempel hvor forfatteren bytter lidt rundt på en vilkårlig fremkommet ligning:

24x - 0,04x= 2924

Bytter rundt:

0,04x- 24x + 2924 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2017 af peter lind

rækkefølgen er ligegyldig, men man plejer at anbringe leddet med den højeste potens først eller i det hele taget med aftagende potens


Svar #2
28. oktober 2017 af Jegvedingenting

Fordi hvis jeg vælger at navngive 14Q = a, 0,01Q= b, og 4500 = c

Så får jeg forskellige resultater når de indsættes i løsningsformlen..

Bytter jeg rundt på ligningen, så mit a er 0,01Q, b = 14Q og c = 4500

så får jeg andre resultater..

hvilket gjorde mig i tvivl om rækkefølgens vigtighed..


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2017 af peter lind

Så har du gjort det forkert


Svar #4
28. oktober 2017 af Jegvedingenting

Har fundet ud af løsningen ... har opstillet det korrekt, men havde overset et minus-symbol -_-

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Står ligningen i den "rigtige" rækkefølge?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.