Kemi

Koncentrationen beregning

29. oktober 2017 af BummelummeABC (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle! 

Kan i hjælpe med at besvare føglende opgave: 

Hvad er koncentrationen af [Al(H2O)6]3+ i en 0,1 M opløsning af Al2(SO4)3?

Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2017 af NOScience (Slettet)

Der malger nogle oplyseringer for at løse opgaven


Svar #2
29. oktober 2017 af BummelummeABC (Slettet)

Der bliver ikke givet andre oplysninger andet end pH 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2017 af NOScience (Slettet)

Hvad er pH-værdien så på?


Svar #4
29. oktober 2017 af BummelummeABC (Slettet)

pH=2,67


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2017 af NOScience (Slettet)

Du skal bruge pufferligningen fra 2.g

Vedhæftet fil:Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2017 af mathon

Der skal ikke bruges pufferligning, da det forudsætter, at der forefindes et puffersystem i opløsningen
dvs korresponderende syre og base.

Derimod gælder:
                                   \small \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{\left (0{.}2\;M \right )-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-pK_s}\;M\; \; \; \; \; \; 0<\left [ H_3O^+ \right ]<0{.}2\;M

                                   \small \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{\left (0{.}2\;M \right )-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-pK_s}\;M

                                   \small \left [ H_3O^+ \right ]=0{.}001674\; M

                                   \small pH=-\log\left (\left [ H_3O^+ \right ]/M \right )=-\log\left ( 0{.}001674 \right )=2{.}8


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2017 af mathon

…forudsat at \small Al_2(SO_4)_3 er let opløseligt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2017 af NOScience (Slettet)

Hej mathon

Din sidste udregning giver en pH-værdi på 2,8, hvorimod pH-værdien er på 2,67. Det er en verden til forskel


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. oktober 2017 af mathon

#8

pH-forskellen er ikke stor - som du skriver - men at tale om et puffersystem er forkert.
En pH-beregning ud fra en eller anden fiktiv pufferopløsning er derfor alt andet end brugbar!


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. oktober 2017 af Prionia (Slettet)

Hej;

Jeg går ud fra at den .1M AL2(SO4)3 er fremstillet ud fra AL2(SO4 )3 ,18 H2O

Så der er afvejet .1 × 666.41 gram = 66.64 gram

Molvægt for (AL+++  , 6 H2O) = 135.09 ,så (135.09 ×.1) = 13.51 gram svarer til 2o.27 % af de 66.64 gram

Koncentrationen af (AL+++, 6 H2O) = (13.51 × .1) / 66.64) = .02 M 


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. oktober 2017 af mathon

med antagelserne
i #10:

                                  \small \small \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{\left (0{.}02\;M \right )-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-pK_s}\;M\; \; \; \; \; \; 0<\left [ H_3O^+ \right ]<0{.}02\;M

                                   \small \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{\left (0{.}02\;M \right )-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-4{.}85}\;M

                                   \small \left [ H_3O^+ \right ]=0{.}000524\; M

                                   \small pH=-\log\left (\left [ H_3O^+ \right ]/M \right )=-\log\left ( 0{.}000524 \right )=3{.}3


Skriv et svar til: Koncentrationen beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.