Matematik

y' = (-1/x-1) = 1/x-1

29. oktober 2017 af Seriouss (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi har ligningen y  = ln(1-x)

Givet at y = ln h(x) → y' = h'(x)/h(x) får vi at:

y  = ln(1-x) → y' = -1/1-x

Så langt, så godt... Men jeg er ikke helt med på hvorfor:

y' = -1/1-x = 1/x-1   ????


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2017 af StoreNord

-1/1-x = 1/x-1

\frac{-1}{1-x}\cdot \frac{-1}{-1}=\frac{1}{x-1}                   jeg har bare forlænget brøken med  -1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2017 af mathon

               \small \small y=\ln(1-x)\; \; \; \; \; \; x<1

               \small y{\, }'=\frac{1}{1-x}\cdot \left (1-x \right ){}'=\frac{1}{1-x}\cdot (-1)=\frac{-1}{1-x}=\frac{1}{-1+x}=\frac{1}{x+(-1)}=\frac{1}{x-1}


Skriv et svar til: y' = (-1/x-1) = 1/x-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.