Matematik

Fordoblingskonstanten

29. oktober 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Hvordan indtaster man formlen ind i lommeregneren når man gerne vil finde a . Formlen lyder således T2 kvartratrod 2. 

Kan tage kvartratroden af 2 først og dernæst opløfte det således 1,414^(1/T2) 

Hvad er alternativet ? Jeg har en TI 89 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2017 af StoreNord

Fortæl hvad det er, du vil regne ud.  Jeg har en TI-66.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2017 af Mathias7878

T_2 = \frac{log(2)}{log(a)}

T_2*log(a) =log(2)

log(a) = \frac{log(2)}{T_2}

a = 10^\frac{log(2)}{T_2}

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2017 af mathon

              a = 2^(1/T2)

i overen(s)stemmelse med #2.


Svar #4
29. oktober 2017 af Mathian

Tak StoreNord, pænt af dig, men vil gerne lære det.  Hvis fordoblingskonstanten er 10, så vil 10^(log(2)/10) og 2^(1/10) resultere i a? Dejligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2017 af StoreNord

#0         Hvis du med lommeregneren skal beregne a = 2^{\frac{1}{T_{2}}}, skal du taste som følger:
              "2"       "yx"      "T2"      "1/x"


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2017 af StoreNord

Jeg ville vist også gerne lære det. Men jeg er forvirret. Men du har fuldstændig ret i #4.   :)


Svar #7
29. oktober 2017 af Mathian

Det virkede faktisk fint med 2^(1/T2) . Spørgsmålet er så nu, kan jeg gøre det samme med, når jeg skal finde a via halveringskonstanten? altså      2^(1/T1/2) eller 10^(1/T1/2) .  Jeg har prøvet, resultatet skulle være 10,9 % men fik 11. Det er jo (næsten) rigtigt? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. oktober 2017 af mathon

halveringskonstanten:

              a = (1/2)^(1/T1/2)


Svar #9
29. oktober 2017 af Mathian

Tusind tak Mathon! 


Skriv et svar til: Fordoblingskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.