Matematik

Potenser

29. oktober 2017 af ZooYork - Niveau: A-niveau

Udregn f ' (x) for følgende funktioner:

f(x) = x127

f(x) = x-0,31

f(x) = x3/4


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2017 af Mathias7878

Benyt at

f(x) = x^n

differentieret giver

f'(x) = n*x^{n-1}

- - -

 

 


Svar #2
29. oktober 2017 af ZooYork

Så  f(x) = x127

bliver  f'(x) = 127x126

f(x) = x-0,31

f'(x) = -0,31x-0,31

og ved brøker er jeg lidt usikker, men

f(x) = x3/4

f'(x) = -3/4x4/4 eller f'(x) = -1x4/4


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2017 af Sveppalyf (Slettet)

f(x) = x127

f '(x) = 127x126

f(x) = x-0,31

f '(x) = -0,31x-0,31 - 1 = -0,31x-1,31

f(x) = x3/4

f '(x) = 3/4 x3/4 - 1 = 3/4 x3/4 - 4/4 = 3/4 x-1/4


Skriv et svar til: Potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.