Matematik

Integralregning

30. oktober 2017 af hejmitnavnerhans (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved

f(x)=8x^3-6x+3

Bestem en forskrift til den stamfunktion til f, hvis graf går igennem punktet P(2,6) 

Angiv en mulig ligning for en parabel, der har toppunktet punktet P(4,3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2017 af Mathias7878

a)

Bestem F(x) og derefter løs

F(4)+k = 3 

med hensyn til k

- - -

 

 


Svar #2
30. oktober 2017 af hejmitnavnerhans (Slettet)

Forstår jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2017 af mathon

En funktion f er bestemt ved

f(x)=8x^3-6x+3

Bestem en forskrift til den stamfunktion til f, hvis graf går igennem punktet P(2,6) 

                \small F(x)=2x^4-3x^2+3x+k
og
                \small F(2)=2\cdot 2^4-3\cdot 2^2+3\cdot 2+\mathbf{\color{Red} k}=6 …


Svar #4
30. oktober 2017 af hejmitnavnerhans (Slettet)

Har fået den første til at være F(x)=4x^4-3x^2+1-60


Svar #5
30. oktober 2017 af hejmitnavnerhans (Slettet)

Har svært ved opgaven med " angiv en mulig ligning for en parabel, der har toppunktet i punktet P(4,3)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2017 af Mathias7878

#2

Hov der skulle have stået

F(2)+k = 6

- - -

 

 


Svar #7
30. oktober 2017 af hejmitnavnerhans (Slettet)

Ikke den jeg spørger om. Ellers tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

      f(x) = ax2          har toppunkt (0,0)

For at flytte toppunktet til (4,3) skal man plusse forskriften med 3 og erstatte x med x-4
      f(x - 4) + 3  =  a(x-4)2 + 3

Dvs. svaret (da det skal være en ligning) er   y =  a(x-4)2 + 3


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2017 af mathon

Angiv en mulig ligning for en parabel, der har toppunktet punktet P(4,3)

                y =  a(x-4)2 + 3 

hvor du selv kan bestemme a-værdien.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.