Matematik

Andengrsds lignkng

30. oktober 2017 af Elninoo - Niveau: 9. klasse
En der muligvis kan hjælpe med andengrads ligning. Der kan forklare hvordan man løser en. Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2017 af Mathias7878

Sagtens. Hvordan ser ligningen ud? Kan du skrive den herinde?

- - -

 

 


Svar #2
30. oktober 2017 af Elninoo

Har nemlig nogle jeg skal løse til i morgen. ) 3x^2−3x−6=0=. 
Kan du hjælpe med den her, og forklare specifik hvordan. Tusind tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2017 af Mathias7878

Du har andengradsligning

3x^2-3x-6 = 0

hvilket kan løses vha. formlerne

d = b^2-4ac

og

x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

hvor a = 3, b = -3 og c = -6

Først udregnes deskriminanten d

d = b^2-4ac = (-3)^2-4*3*(-6) = 9-(-72) = 81

Vi har

x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a} = \frac{-(-3)\pm \sqrt{81}}{2*3} = \frac{3\pm 9}{6}

Dvs

x_1 = \frac{3+9}{6} = \frac{12}{6} = 2

eller

x_2 = \frac{3-9}{6} = \frac{-6}{6} = -1

- - -

 

 


Skriv et svar til: Andengrsds lignkng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.