Matematik

HJÆLP

30. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg er bare så dårlig til det her så nogen der kan hjælp?

Spørgsmålet er Hvor stor bliver den samlede indtægt hos London Eye, hvis alle billetter bliver solgt, mens der er OL?

Prøv så vidt mulig at stille det op i regneark: hvis man ændrer tallet i en af de brugte celler så ændrer slutbeløbet sig også.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2017 af SuneChr

Du bør, i første omgang, kunne regne ud, hvor mange påstigninger der er mulige indenfor kl. 10:00 - 21:30
Prøv nu at kigge ordentligt i teksten. Alle oplysninger er tilgængelige. 


Svar #2
30. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

Så jeg skal sige 

25 mennesker * med 32 gondoler når jeg så har fundet ud af hvor mange der kan side i så * jeg med pris på billetten på 18 pund. 

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2017 af SuneChr

Ja. Vi er sikkert enige om, at der kan påstiges 23 gange pr dag?
Find nu ud af hvor mange dage der er fra 27/7 - 12/8 (begge dage incl.)
Til sidst ganger du de fem hele tal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2017 af StoreNord

London Eye kører under OL:     i juli og august: 5+31 dage a 11 timer   = 396 timer = 792 halve timer.
Hver halve time opsamles 32*25 personer.
Ialt opsamles:                       792*32*25 personer a 18 £        =                   11.404.800 £

Så kort kan det gøres, men i et regneark er der et utal af funktioner og finesser man kan blære sig med.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2017 af SuneChr

17 dage á 23 indstigninger á (32·25) personer á 18 £
Det giver i alt
17·23·32·25·18 = 5'630'400 £ 


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. oktober 2017 af StoreNord

Jeg gir også lige et bud:
London Eye.png

Vedhæftet fil:London Eye.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2017 af StoreNord

Korrektion. Der er ganske rigtigt 23 omgange pr dag.
London Eye.png

Vedhæftet fil:London Eye.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2017 af SuneChr

Det ville ha' givet opgaven, og regnearket, ekstra kolorit, om der også havde været grupperabat, m.m. for forskellige personkategorier: Kl. 10:00 - 15:00  børn i følge med mindst én voksen, kl. 13:00 - 13:30 pensionister med særligt "mimrekort", enlige mødre, mod dokumentation, arbejdsløse, dagpenge, kontanthjælpsmodtagere, ...   


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2017 af StoreNord

Masochist!


Svar #10
31. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

#7

Korrektion. Der er ganske rigtigt 23 omgange pr dag.
London Eye.png

Så det er sådan du ville stille det op eller hvad


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. november 2017 af StoreNord

Hvis man skal lave det i et selv-creeret regneark, kan det se sådan ud.
Jeg har bestræbt mig på at udnytte regnearks-programmets funktioner så meget som muligt og beskrevet, hvordan nogle af værdierne beregnes.
De 5 af de gule felter ganges nemt sammen i {\color{Blue} \textup{B19}}.
Måske skal du lave opgaven i en skabelon, du har fået udleveret. Men så må du jo bare bruge mit eksempel til inspiration.


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.