Fysik

Elementarladninger og energiomsætning

31. oktober 2017 af Helenemadsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har kæmpet med denne opgave i virkelig lang tid uden at finde frem til et svar, er der evt en der kan hjælpe mig med at finde en løsning, tak på forhånd :)

For at kunne danne en sprite, skal lynet fra tordenskyen være meget kraftigt. I et bestemt lyn fra en tordensky, der højere oppe i atmosfæren fører til dannelsen af en sprite, er strømstyrken 3,0 · 10^5 A, og lynet varer 0,10 s.

a) Hvor mange elementarladninger passerer igennem lynet?

Effekten af den dannede sprite er 25 GW, og spriten lyser op i 2 ms.

b) Hvor meget energi omsættes i spriten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2017 af mathon

a)           
                   \small N=\frac{I\cdot t}{e}=\frac{\left ( 3{.} 0\cdot 10^5\;A\right )\cdot\left ( 0{.}10\;s \right ) }{1{.}60218\cdot 10^{-19}\;As}


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2017 af mathon

b)
               \small E=P\cdot t=\left (25\cdot 10^6\; \tfrac{J}{s} \right )\cdot \left ( 2\cdot 10^{-3}\; s \right )


Svar #3
31. oktober 2017 af Helenemadsen1 (Slettet)

Hvor får du tallene 1,60218*10^-19 fra??


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2017 af janhaa

#3

Hvor får du tallene 1,60218*10^-19 fra??

elementærladning til p^+ og e^-

|p^+|=|e^-|=1,602*10^{-19}\,C


Svar #5
01. november 2017 af Helenemadsen1 (Slettet)

Hvad står N for og hvilken enhed skal det stå i?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

N er antallet, så den har ikke nogen enhed.


Skriv et svar til: Elementarladninger og energiomsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.