Matematik

Differentialligning

01. november 2017 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Giver denne opgave y = 8x-14 eller Y = 8x-4, er ret i tvivl?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2017 af Mathias7878

Benyt tangentligningen

y = f'(x_0)*(x-x_0)+f(x_0)

hvor

x_0 = 2

dvs

f(x) = 3x^2-4x+8

f'(x) = 6x-4

Vi har

y = f'(2)*(x-2)+f(2) = 8*(x-2)+12 = 8x-16+12 = 8x-4

- - -

 

 


Svar #2
01. november 2017 af Liselotteeee (Slettet)

Super tak for hjælpen!:)


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.