Matematik

Logaritmer

02. november 2017 af Gym1g (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med at par logaritmer, og jeg er helt lost. Jeg har simpelthen glemt alt om hvad man gør.

Jeg skal løse dem uden hjælpemidler. Er der nogle der kan hjælpe? I hvert fald forklare trin for trin. Billedet er vedhæftet.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2017 af mathon

       \small \small \log\left ( 2^{x-3} \right )=\log{10}

       \small (x-3)\cdot \log(2)=1

       \small x-3 =\frac{1}{\log(2)}

       \small x =\frac{1}{\log(2)}+3


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2017 af janhaa

første:

(x-3)log(2)=lg(10) = 1

x = (1/lg(2)) + 3

siste:

7x-3 = 2^3 = 8

7x = 11

x = 11/7


Svar #3
02. november 2017 af Gym1g (Slettet)

#1

       \small \small \log\left ( 2^{x-3} \right )=\log{10}

       \small (x-3)\cdot \log(2)=1

       \small x-3 =\frac{1}{\log(2)}

       \small x =\frac{1}{\log(2)}+3

Mange tak, men kan du hjælpe med en af de lidt sværere? siger ikke du skal lave den, men bare give mig en ide om hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2017 af Mathias7878

#3

Hvilken tænker du på?
 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2017 af mathon

                         


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2017 af mathon

                           \small \log_2(7x-3)=3

                           \small 7x-3=2^3

                           \small 7x=11

                           \small x=\tfrac{11}{7}


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.