Matematik

brøk

02. november 2017 af madsg02 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

1/5-1/6 som brøk


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2017 af Mathias7878

Du skal finde fælles nævner (den nederste). Kan du finde et tal, hvor både 6 og 5 går op i?

- - -

 

 


Svar #2
02. november 2017 af madsg02 (Slettet)

1


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2017 af Mathias7878

Det skal være et tal, der er over 5 og 6.

- - -

 

 


Svar #4
02. november 2017 af madsg02 (Slettet)

?????


Svar #5
02. november 2017 af madsg02 (Slettet)

20


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2017 af Moderatoren

Skriv 5-tabellen ned og 6-tabellen ned. På et eller andet tidspunkt finder du et tal, som de begge går op i.


Svar #7
02. november 2017 af madsg02 (Slettet)

20


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2017 af Moderatoren

Skriv 5-tabellen ned og 6-tabellen ned. På et eller andet tidspunkt finder du et tal, som de begge går op i.


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2017 af Mathias7878

Går 6 op i 20? Nej. Prøv igen

- - -

 

 


Svar #10
02. november 2017 af madsg02 (Slettet)

30


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. november 2017 af Mathias7878

Netop.

Hvor mange gange skal du gange 5 og 6 med for at få 30? Det skal du nemlig også gange tælleren (den øverste med).

- - -

 

 


Svar #12
02. november 2017 af madsg02 (Slettet)

30*1


Svar #13
02. november 2017 af madsg02 (Slettet)

eller hvad


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. november 2017 af Mathias7878

Nej altså, hvad skal du gange 5 med for at få 30? Og hvad skal du gange 6 med for at få 30?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. november 2017 af Mathias7878

\frac{1}{5}-\frac{1}{6} = \frac{1*6}{5*6}-\frac{1*5}{6*5} = \frac{6}{30}-\frac{5}{30} = \frac{1}{30}

- - -

 

 


Skriv et svar til: brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.