Matematik

Andengradspolynomier

02. november 2017 af Roxanna - Niveau: B-niveau

Hej SP 

Jeg er i tvivl om hvordan man løser denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2017 af Mathias7878

Andengradsregression?

- - -

 

 


Svar #2
02. november 2017 af Roxanna

Ok, så det er ikke muligt at lave det i hånden? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2017 af Mathias7878

Jo. Læs følgende

https://www.regneregler.dk/andengradspolynomium-gennem-tre-punkter

- - -

 

 


Svar #4
02. november 2017 af Roxanna

Ok, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2017 af fosfor (Slettet)

1)
(1,0) og (5,0)  betyder at rødderne er x=1 og x=5, dvs. f(x) = a(x-1)(x-5)
Indsættes (0,3) fås ligningen  a(0-1)(0-3) = 3, hvorfra a kan isoleres.

2)
Præcis samme som 1)

3)
Hvis man trækker 2 fra y-værdien i hvert givent punkt fås (-1,0)   (3,0)   (1,-3), som kan løses på præcis samme måde som 1) og 2), bortset fra at man tilsidst skal plusse den fundne forskrift med 2 for at få en parabel gennem de oprindelige punkter.

4)
At (1,1) er skrevet to gange betyder formentligt at (1,1) er toppunktet, dvs. f(x) = a(x-1)2 + 1
a kan så isoleres i f(3) = 4


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.