Fysik

Væskepumpning

02. november 2017 af Frostmetalo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg mangler et hint til delopgave 5.3 hvor man skal beregne volumen af vand per time som pumpen kan flytte.

Jeg sidder helt fast så vil sætte pris på lidt hjælp

Håber i vil hjælpe!
(opgaven er vehæftet som billede)

Vedhæftet fil: Opgave 5 Fysik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2017 af Number42 (Slettet)

Den energi du tildeler vandet er  højden på 16 m . 1 m^3  vand vejer 1000 kg og energien er så m g h =

1000 *9,82* 16 = 157 120  Joule 

Du udfører det arbejde på en time  hvilket giver en effekt på W = J/ sec 

Din pumpe har en pumpe effekt på 10 KW * 0,94*0,76 minus friktionen   

Nu kan du nok selv.


Svar #2
02. november 2017 af Frostmetalo (Slettet)

Jeg får det til 327 m3 per time og det stemmer ikke over ens med facit angivet af vores lærer.

Jeg bruger W = J/sec

Sætter motorens effekt ind som bliver 14288 W = J/3600 og solver J. Det tal divider jeg så med de 157120 og får de 327 m3.

Hvad har jeg misforstået?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

Hvordan finder du rørfriktionstabet?

Pumpen arbejder mod et samlet tryk, der er trykforskellen fra højdeforskellen plus rørfriktionstrykket. Det sidste afhænger af hastigheden v. Vandmængden, der kommer gennem røret pr sekund er v gange tværsnitsarealet. Den energimængde, som skal bruges til at flytte vand i 1 sekund er strækningen, vandet bevæger sig på 1 sekund, dvs v, gange den kraft, der skal til, hvilket er trykket ved pumpen gange tværsnitsarealet af røret.

Når du har vandmængden pr sekund, kan du regne om til pr time.


Skriv et svar til: Væskepumpning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.