Matematik

angående f'(x)

03. november 2017 af MCBH93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan det passe at:   f(x)=2x^4-3x = f'(x)=2x^1?? altså nx^n-1?

og:

g(x)=4ln(x)+5 = g'(x)= 1/4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2017 af mette48 (Slettet)

Nej det passer ikke og din skrivemåde er heller ikke rigtig

f(x)=2x^4-3x    bebytter f'(xn)=nx(n-1)

f'(x)=2(4x3)-3


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2017 af MatHFlærer

Det ikke helt rigtigt. Reglen som du har skrevet er "dog rigtig",men skrives sådan:

\frac{d}{dx}(x^n)=nx^{n-1}

Her er 

f'(x)=4\cdot 2x^{4-1}-1\cdot 3x^{1-1}=8x^3-3

Pr. definition er ln(x) differentieret 1/x, så 

\frac{d}{dx}(ln(x))=\frac{1}{x}

Her er

g'(x)=4\cdot \frac{1}{x}=\frac{4}{x}


Skriv et svar til: angående f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.