Matematik

HVORDAN DIVIDERER MAN MED 0,6?????????

04. november 2017 af Studiececi (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hej venner

Jeg har sgu glemt hvordan man ganger og dividerer med decimaltal (specielt når det er 0 foran decimalet)

Er der en rar sjæl der vil forklar hvordan i regner disse stykker ud????

905 / 0,6

905*0,6

Tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2017 af fosfor (Slettet)

905 / 0,6 = 905 / 6 * 10 
905 * 0,6 = 905 * 6 / 10 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2017 af Mathias7878

Du dividerer med 0.6 ved at gange med den omvendt brøk.

0.6 kan som en brøkes skrives som

\frac{6}{10}

hvor den omvendte brøk vil være

\frac{10}{6}

Derfor er 

\frac{905}{0.6} = 905*\frac{10}{6}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2017 af Mathias7878

0.6 er det samme som at gange med 60 % procent

Udregn derfor først hvor meget en procent udgør af 905 og gang derefter med 60 %, dvs

\frac{905}{100}*60

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2017 af StoreNord

905 / 0,6 er det samme som          9050 / 6            jeg har "forlænget brøken" med 10


Skriv et svar til: HVORDAN DIVIDERER MAN MED 0,6?????????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.