Kemi

carbon

05. november 2017 af tøsenkolding (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Nogen der kan hjælpe med kemi. 

. Angiv de kemiske forbindelser, som indeholder carbon, men ikke henregnes som værende organiske stoffer, men henregnes som værende uorganiske stoffer.

15Hvor mange kovalente bindinger udgår der altid fra carbon - forklar hvorfor.

16. Ud over C og H indgår ofte andre grundstoffer i organiske molekyler. Nævn 5 forskellige grundstoffer, som også ofte indgår i organiske molekyler


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2017 af mathon

Angiv de kemiske forbindelser, som indeholder carbon, men ikke henregnes som værende organiske stoffer, men henregnes som værende uorganiske stoffer.

            \small CO_2     \small C{O_3}^{2-}     \small CO\! \left ( NH_2 \right )_2


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2017 af mathon

15. Hvor mange kovalente bindinger udgår der altid fra carbon - forklar hvorfor.

                                 \small 4

     Hybridisering:
                                 tilstanden \small sp^3 hybridisering.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2017 af mathon

16. Ud over C og H indgår ofte andre grundstoffer i organiske molekyler. Nævn 5 forskellige grundstoffer, som også ofte indgår i organiske molekyler:

                   halogener, O, S, N, P og Si.


Svar #4
05. november 2017 af tøsenkolding (Slettet)

Tak, vi havde fået styr på de 2 af dem, men nummer 15 var en stor hjælp :) 

Hvad vi der står hvordan man udregner molekyleformlen for  alken ?? er det så med alle de der C- H osv.... 

formlen for  alkan der indholde 6 carbon? 

og formlen for en alkan sm indeholde 36 ydrogen?

Forklar de uforgrenede alkaners fysiske egenskaber. Hvad er sammenhængen mellem kogepunkt og længden af den uforgrenede carbonkæder.                Hvordan er deres opløselighed i vand? Forklar hvorfor.
 
 
 
9. Octan er en bestand del af benzin. Opskriv et afstemt reaktionsskema for en fuldstændig forbrænding af octan. Husk tilstandsformer.

Vi har læst og er total forvirret af alle de formler osv :( 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2017 af mathon

ugrenet alkanformel:
                                       \small C_nH_{2n+2}


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2017 af mathon

9.
                               \small 2\, C_8H_{18}\;_ {\textit{(l)}}\; +\; 25\, O_2\;_ {\textit{(g)}}\; \rightarrow \; 16\, CO_2\;_ {\textit{(g)}}\; +\; 18\, H_2O\;_ {\textit{(g)}}


Svar #7
05. november 2017 af tøsenkolding (Slettet)

kan du forklare/ gi eeksempel på formel .

måske det er nemmere hvis vi skriver spørgsmålet :) 

opskrive molekyleformlen for for en alkan som indeholde 6 carbon? 

samt opskrive for for en alkan son imdeholder 36 hydrogen? 

: ) 

Tak for din altid hjælpsomme hjælp :) 


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. november 2017 af mathon

opskrive molekyleformlen for for en alkan som indeholde 6 carbon

                        \small C_6H_{2\cdot 6+2}=C_6H_{14}

                      


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. november 2017 af mathon

Opskriv formlen for en alkan son indeholder 36 hydrogen? 

                        \small C_nH_{2\cdot n+2=36}

                              \small 2\cdot n+2=36

                               \small n+1=18

                               \small n=17
             dvs

                        \small C_{17}H_{36}


Svar #10
05. november 2017 af tøsenkolding (Slettet)

tusind tusind tak.. Du har svaret på noget længere oppe CNh2... Hvad er det for noget ?? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. november 2017 af janhaa

CnH2n is the general formula for the alkene


Svar #12
05. november 2017 af tøsenkolding (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med den der står længere oppe.. Den der står under de 36 hydrogen. Den vi har brug for hjælp til er den der forklar de uforgrenede alkans .... 


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. november 2017 af mathon

           \small CO\! \left ( NH_2 \right )_2     er urinstof


Svar #14
05. november 2017 af tøsenkolding (Slettet)

Det er denne her.. den er vedhæftet 

Vedhæftet fil:opgave 8.docx

Svar #15
05. november 2017 af tøsenkolding (Slettet)

ingen der kan hjælpe med den jeg har vedhæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. november 2017 af janhaa

Forklar de uforgrenede alkaners fysiske egenskaber. Hvad er sammenhængen mellem kogepunkt og længden af den uforgrenede carbonkæder. ? Hvordan er deres opløselighed i vand? Forklar hvorfor.

Jo lengre HC-kjeder jo høyere kokepkt, pga større molekylmasser/molmasser.

Jo større/lengre HC-kjeder jo lavere oppløsning i polart vann.

HC-kjeder er upolart


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. november 2017 af janhaa

Jo lengre HC-kjeder jo høyere kokepkt, pga større molekylmasser/molmasse. Og flere intermolekylære interaksjoner.=>
increases boiling points


Brugbart svar (1)

Svar #18
05. november 2017 af mathon

Forklar de uforgrenede alkaners fysiske egenskaber. Hvad er sammenhængen mellem kogepunkt og længden af den uforgrenede carbonkæder. 

            Uforgrenede alkaners kogepunkter stiger jævnt med antallet af carbonatomer.

            Forgrenede alkaners kogepunkter er lavere end tilsvarende uforgrenede og desto lavere
            jo mere forgrenet carbonkæden er. (De forgrenede kæder har vanskeligere ved at danne
              hydrogenbindinger.)


Skriv et svar til: carbon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.