Matematik

s = b (1+r)

06. november 2017 af maria12hansen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Prisen på et par bukser nedsættes med 40% til en udsalgspris 359,50 kr. Bestem normalprisen. Benyt formlen s = b (1+r) 

Er det så bare sådan her?

356,50 (1+0,4) = 511,7 kr


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2017 af mathon

                          359.50 = b · (1+(-0.40))

                          \small \small \small b=\tfrac{359{.}50}{0{.}60}=599{.}17\text{ kr}


Svar #2
06. november 2017 af maria12hansen (Slettet)

#1 det forstår jeg ikke? Hvor får du 0.60 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2017 af swpply (Slettet)

Nej,

Prøv altid at tjekke dit resultat, det er en god vane at tillære sig selv.

Antag at normalprisen er 511.7 kr, så er den nedsatte pris s:

\begin{align*} s &= 511.7\cdot(1-0.4) \\ &= 307.02 \end{align*}

Atlså ikke de 356.50 kr.

Istedet, du ved at buksernes nedsatte pris er 359.50 kr og at bukserne er nedsat med 40%. Altså kan du skrive

\begin{align*} 356.50 &= \text{normalprsien} - 40\%\text{ af normalprsien} \\ &=(1-0.4)\cdot\text{normalprsien} \end{align*}

altså er normalprsen

\begin{align*} \text{normalprsien} &= \frac{356.50}{1-0.4} \\ &= 599.17 \end{align*}


Svar #4
06. november 2017 af maria12hansen (Slettet)

#3 Nårh okay, ja nu forstår jeg, tak!

Forstår ikke hvordan man så regner denne her ud:

Prisen på en kjole nedsættes fra 499 kr til 299 kr. Men hvor mange procent er prisen faldet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2017 af mathon

Prisen på en kjole nedsættes:

          \small 299=(1+r)\cdot 499

          \small 1+r=\tfrac{299}{499}

          \small r=p\cdot 10^{-2}=\tfrac{299}{499}-1=-0{.}4008

          \small p=-0{.}4008\cdot 100=-40{.}08

Den procentiske prisnedsættelse er \small 40{.}08\%

          


Svar #6
06. november 2017 af maria12hansen (Slettet)

#tak. 

Maiken satte 8357 kr. i banken. Efter 7 år stod der 8968 kroner på kontoen. Hvad var den gennemsnitlige årlige rente?

Renteformlen: Kn= K0 • (1+r)


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2017 af mathon

"Maiken satte 8357 kr. i banken."

                \small 8968=8357\cdot (1+r)^7

                \small (1+r)^7=\tfrac{8968}{8357}

                \small 1+r=\left (\tfrac{8968}{8357} \right )^{\frac{1}{7}}=1{.}01013

                \small r=p\cdot 10^{-2}=0{.}01013

                \small p=0{.}01013\cdot 10^2=1{.}013\%\text{ p.a.}


Skriv et svar til: s = b (1+r)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.