Matematik

kann ikke finde fortegnsvariation

06. november 2017 af Jana0811 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej min ligning lyder således f(x)=3x^4-8x^3+6x^2

så siger jeg:

x^2(3x^2-8x+6)

x^2=0 v 3x^2-8x+6

så er det a=3 b=-8 c=6

d=b^2-4*a*c = -8 som er L=Ø

så kommer jeg i tvivl her 

hvordan gør jeg fortegnsvariation når jeg kun har et nulpunkt sum er 0??? hjælp :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2017 af Mathias7878

Skal du lave monotoniforhold?

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2017 af mathon

                                               \small f{\, }'(x)=12x^3-24x^2+12x=12x\left ( x^2-2x+1 \right )=12x\cdot \left (x-1 \right )^2

monotoniintervalgrænser 
findes af:
                                               \small \small f{\, }'(x)=12x\cdot \left ( x-1 \right )^2=0

                                               \small x=\left\{\begin{matrix} 0\\1 \end{matrix}\right.
                                              


Svar #3
06. november 2017 af Jana0811 (Slettet)

#1

Skal du lave monotoniforhold?

jeg skal lave en funktions analyse


Svar #4
06. november 2017 af Jana0811 (Slettet)

#2

                                               \small f{\, }'(x)=12x^3-24x^2+12x=12x\left ( x^2-2x+1 \right )=12x\cdot \left (x-1 \right )^2

monotoniintervalgrænser 
findes af:
                                               \small \small f{\, }'(x)=12x\cdot \left ( x-1 \right )^2=0

                                               \small x=\left\{\begin{matrix} 0\\1 \end{matrix}\right.
                                              

jeg kann ikke helt forstå dette?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2017 af mathon

fortegnsvariation
for \small f{\, }'(x)\! \! :                    -       0        +      0          +                       
                         _________0________1__________
monotoni                      glo. min.
for \small f(x)\! \! :        aftagende        voksende       voksende


Skriv et svar til: kann ikke finde fortegnsvariation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.