Matematik

Tretrinsreglen

07. november 2017 af lotte1010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej. jeg skal bruge tretrinsreglen på følgende:

f(x)=4*x^{2} - 3

Kan jeg eventuelt få hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2017 af peter lind

f(x+h)-f(x) = 4(x+h)2-3 -(4x2-3) =

Brug kvadratet på en tolledddet størrels på det første led samt hæv paretesen på det andet


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2017 af mathon

1. trin
                \small f(x_o+h)-f(x_o)=4(x_o+h)^2-3-\left ( 4{x_o}^2-3 \right )   som du reducerer …


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2017 af mathon

2. trin
               \small \small\frac{ f(x_o+h)-f(x_o)}{h}

3. trin
               \small \small f{\, }'(x_o)=\underset{h\rightarrow 0}{\lim}\, \, \frac{ f(x_o+h)-f(x_o)}{h}


Svar #4
07. november 2017 af lotte1010 (Slettet)

Passer dette efter reduktion?

(16h + 8hx)/\Delta x


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2017 af Anders521

#4 Nej, og du går direkte til trin 2 med indførsel af et  "delta x" . Vær konsekvent med hvilken notation du bruger. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2017 af peter lind

nu benytter du Δx i stedet for h nogens steder. Vær dog konsitstent og brug samme betegnelser

4(x+h)2 = 4x2 + 8hx+4h2 Det stemmer ikke med det du skriver


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2017 af mathon

1. trin
                \small \small f(x_o+h)-f(x_o)=4(x_o+h)^2-3-\left ( 4{x_o}^2-3 \right )=4\left (2x_o+h \right )h

2. trin
                \small \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=\frac{4(2x_o+h)h}{h}=4(2x_o+h)

3. trin
               \small \small f{\, }'(x_o)=\underset{h\rightarrow 0}{\lim} \, \,\frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=\underset{h\rightarrow 0}{\lim}4(2x_o+h)=4(2x_o+0)=8x_o


Skriv et svar til: Tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.