Fysik

atom fysik

07. november 2017 af supra123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.
(Opgaven er vedhæftet som billede)
En som kan hjælpe mig med a)? Jeg er lidt i tvivl. Jeg vil bruge formlen En=(h*c*R)/n^2 men den gælder vidst kun for hydrogen? 

Hvilken formel skal jeg bruge? 

Tak 

Vedhæftet fil: fysik atom.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2017 af peter lind

Ladningen på kernen er dobblet så stor som på brint, så energien bliver tilsvarende større. Du kan brugge dette umiddelbart men jeg tror snarere at opgavens forfatter mener du skal bruge bølgelængderne, hvor du gætter på en tilsvarende funktion som for brint


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2017 af Soeffi

#1 Der ser ud til at mangle noget...

Vedhæftet fil:1787546.jpg

Svar #4
07. november 2017 af supra123 (Slettet)

ja det synes jeg nemlig også. Men det er de informationer som er givet. Mon man skal finde fotonernes energi og lægge dem til grundtilstanden som er på -8.718*10^-18 J? (Helium) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2017 af Soeffi

#4

Hvorfor står der "bemærk minustegnet", når der ikke er et?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2017 af Soeffi

#0 For en hydrogenlignende ion, dvs. en ion med en elektron, gælder:

E(n)=-(2,18 \cdot 10^{-18} J) \cdot Z^2 \cdot (\frac{1}{n^2}) 

(se evt. https://socratic.org/questions/how-do-you-calculate-the-ionization-energy-in-kj-mol-of-the-he-ion)

Z = 2 (kernens ladning) og n = 1 for grundtilstanden.


Skriv et svar til: atom fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.