Kemi

Hjælp til titreranalyse

09. november 2017 af MajaBærentzen (Slettet) - Niveau: C-niveau
Har vedhæftet min opgave.
Søger hjælp til forklaring af hvordan opgaven skal forklare, evt et eksempel for er helt fortabt..
Vedhæftet fil: IMG_20171106_152148.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2017 af janhaa

a)

n(H^+) = n(OH^-) ==> neutral solution => pH = 7

b)

[OH^-]excess = (15*0,1-5*0,1) / 20 (M) = 0,05 M

pH = 12,7

etc...


Svar #2
09. november 2017 af MajaBærentzen (Slettet)

Kan du forklare Hvilkne tal du bruger i b eksempelet? Bare så jeg er sikker på jeg forstår.
A eksempelet, hvordan finder du ud af det er neutralt? Og betyder det at der ikke er H3O+ i blandingen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2017 af mathon

b)
           \small n_{OH^-}^{overskud}=\left (0{.}015\;L \right )\cdot \left ( 0{.}1\; \tfrac{mol}{L} \right )-\left (0{.}005\;L \right )\cdot \left ( 0{.}1\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{.}0010\; mol

           \small \small \left [OH^- \right ] =\frac{0{.}0010\; mol}{0{.}020\;L}=0{.}05\;M
ved 25°C:

           \small pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] /M\right )

           \small pH=14+\log\left (0{.}05\right )=12{.}7

           


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2017 af janhaa

#2 Kan du forklare Hvilkne tal du bruger i b eksempelet? Bare så jeg er sikker på jeg forstår.
A eksempelet, hvordan finder du ud af det er neutralt? Og betyder det at der ikke er H3O+ i blandingen?

pH = 7 =>

[H^+]=[OH^-]= 10^-7 M


Skriv et svar til: Hjælp til titreranalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.