Matematik

stem forskriften for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet p(2,10)

10. november 2017 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej jeg har fået opgaven 

stem forskriften for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet p(2,10)

har prøvet mig frem og vil høre om dette er rigtig nok? 

jeg har fået den til at være 

2x^2+3x-12 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2017 af Mathias7878

Hvad er f(x)?

- - -

 

 


Svar #2
10. november 2017 af sandrai

hov :-)

f(x)=6x^2+3 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2017 af mathon

           \small \small F(x)=2x^\mathbf{\color{Red} 3}+3x+k

            \small 10=2\cdot 2^3+3\cdot 2+k

            \small 10=22+k

            \small k=-12

           \small \small F(x)=2x^3+3x-12

     


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. november 2017 af Mathias7878

f(x) = 6x^2+3

F(x) = 6*\frac{1}{3}x^3+3x +k = 2x^3+3x+k

F(2) = 10

2*2^3+3*2+k = 10

22+k = 10

k = 10-22 = -12

Dvs

F(x) = 2x^3+3x-12

er x^2 en tastefejl? Du har nemlig beregnet k rigtigt ud.

- - -

 

 


Skriv et svar til: stem forskriften for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet p(2,10)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.