Matematik

ligningsystem

10. november 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej hvordan vil I løse denne her ligningsystem: 

2x/(2x+y) og 2y/(2y+x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2017 af StoreNord

Det er da ikke ligninger.
-- det er to brøker.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2017 af MatHFlærer

hvad er det sat lig med? 

for som #1 skriver, så det ikke noget ligningssystem.


Svar #3
10. november 2017 af Mie12345678 (Slettet)

jeg har en anden opgave: 

y/2=x/1 

2x+y=100


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2017 af Mathias7878

\frac{y}{2}=\frac{x}{1}

y=2x

2x+y = 100

4x}=100

x = \frac{100}{4} = 25

y = 2x = 2*25 = 50

?

- - -

 

 


Svar #5
10. november 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Jeg har en ligningsystem her: 

3*K^0,6667*L^0,333-1=3*L^0,6667*K^0,333-1 

jeg skal isolere L 

jeg kommer til L=K


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

Divider på begge sider af lighedstegnet med 3*K^0,6667 og derefter med L^0,6667. Reduser venstresiden for sig og højresiden for sig. Du har så på venstre side L^a. Du opløfter så til potensen 1/a på begge sider af lighedstegnet.

Det er ikke et ligningssystem, men en ligning.


Svar #7
11. november 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Kan du fortælle mig hvad facit er?

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2017 af StoreNord

Mener du sådan her:                    3*K^0,6667*L0,333-1=3*L^0,6667*K0,333-1 

    eller sådan her:                         3*K^0,6667*L0,333 - 1=3*L^0,6667*K0,333 - 1

                                                                    ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

#7

Du lærer intet af bare at få resultatet. Du må selv arbejde med det.

Jeg kan iøvrigt se, at jeg har overset to steder, hvor der står "-1". Det er vigtigt at kunne skelne mellem de to tilfælde, som er angivet i #8.


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2017 af StoreNord

L=K er rigtigt


Skriv et svar til: ligningsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.