Matematik

tangentligning

11. november 2017 af Margna222 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har fået nedstående opgave som er vedhæftet, men jeg bliver ved med at få min b-værdi forkert. Jeg ved nemlig at facit er y= -3/4 *x + 2/5 *4. jeg har også vedhæftet hvad jeg har gjort.

Er der nogle der kunne hjælpe mig med den? 

Tak på forhånd :)


Svar #1
11. november 2017 af Margna222 (Slettet)

Her er hvad jeg har gjort

Vedhæftet fil:IMG_0444.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2017 af Mathias7878

\small a = y' = \frac{-3}{4} = -\frac{3}{4}

\small \small \small b = y-ax = 4--(\frac{3}{4})*3 = 4+\frac{9}{4} = \frac{25}{4}

Dvs

\small y = -\frac{3}{4}+\frac{25}{4} = -0.75+6.25

- - -

 

 


Svar #3
11. november 2017 af Margna222 (Slettet)

Men facit siger at svaret er y= -3/4 *x + 2/5 *4. Er facit forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2017 af Mathias7878

hmm..

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2017 af fosfor (Slettet)

y= -3/4 *x + 2/5 *4    er forkert
y= -3/4 *x + 25  / 4   som i #2 er rigtig


Skriv et svar til: tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.