Fysik

Sluttemperatur

12. november 2017 af ulili (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, nogle der kan hjælpe med følgende opgave.

Jeg skal finde sluttemperaturen, men kan ikke komme nogle vejne.

En genstand lavet af jern vejer 250g. Start temperaturen er 25 C. Der tilføres 210J.

Specifik varmekapacitet for jern er 450 J/C.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2017 af mathon

                \small m\cdot c\cdot \Delta T=210\; J

                \small \Delta T=\frac{210\; J}{m\cdot c}

                \small T_{slut}-\left ( 25\; C \right )=\frac{210\; J}{m\cdot c}

                 \small T_{slut}=\frac{210\;J}{m\cdot c}+25\; C


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2017 af peter lind

Q=m*c*ΔT  Q er tliført varme, m massen, c specifik varmekapacitet og ΔT er temperaturændringen


Svar #3
12. november 2017 af ulili (Slettet)

tusind tak for hjælpen !


Skriv et svar til: Sluttemperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.