Matematik

skatteberegning

12. november 2017 af youcandoit (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg får udbetalt 5839 kr af SU, og skatteprocenten er 37% hvordan regner jeg det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2017 af Mathias7878

\small \frac{5839}{100}*37 =

eller

\small \small 5839*0.37 =

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2017 af ringstedLC

#1

\small \frac{5839}{100}*37 =

eller

\small \small 5839*0.37 =

FORKERT, - det udbetalte er efter skat.

\frac{5839*100}{100-37}=\;?kr.

hvis du skal beregne SU før skat.

\frac{37*5839*100}{100(100-37)}=\;?kr.

hvis du skal beregne skatten.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2017 af Sveppalyf (Slettet)

Er der ikke noget skattefrit fradrag?


Svar #4
12. november 2017 af youcandoit (Slettet)

Så beløbet er 2123.43?


Svar #5
12. november 2017 af youcandoit (Slettet)

Jeg skal beregne beløbet efter skat


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2017 af Mathias7878

#5

Altså får du udbetalt 5839 kr om måneden, og så skal du trække skat fra? Ellers er #2 vist rigtigt.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2017 af Mathias7878

Tager du udgangspunkt i dig selv, eller hvordan lyder opgaven, hvis det er?
 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2017 af Mathias7878

#2

Det lyder bare lidt underligt, at få udbetalt 8714 kr om måneden i SU, når jeg mener, at 6000 kr er max for udeboende. Tror mit svar er rigtigt, men det er svært at afgøre uden den fulde tekst.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2017 af ringstedLC

#0

Jeg får udbetalt 5839 kr af SU, og skatteprocenten er 37% hvordan regner jeg det ud?

Altså: Når du skriver, at du får udbetalt et beløb, så er der trukket skat.

Derfor skriver jeg FORKERT til #1. Egentlig skulle #1 vel have spurgt: Regner hvad ud?

Derimod; hvis du havde skrevet, at du fik 5839 kr. i SU, så kunne vi beregne skatten og det udbetalte beløb.

Nu ser jeg #5, så det var jo nok det som du skulle have skrevet.

Til #3: Jo, i den virkelige verden. Og personfradrag m.m., men du har altid kun oplysningerne i opgaven.

DERFOR: Sæt ALTID opgaven ind som vedhæftet!


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. november 2017 af SuneChr

Den helt simple skatteberegning:

Bruttoindkomst, (indkomst før skat) = b
Fradrag = f
Trækprocent = p
Netto indkomst, (til udbetaling) = n
Da har vi:
n = b - (b - f)·p/100
______________
Lønsedler kan dog være ganske komplicerede at gennemskue, hvor der oftest er mange poster.


Skriv et svar til: skatteberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.