Matematik

Ligning

13. november 2017 af BSth10 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har brug for hjælp med denne ligning

1/2x + 3 = x + 1 

Skal forberede mig til Terminsprøven derfor jeg spørger


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2017 af Mathias7878

\small \frac{1}{2}x+3 = x+1

\small \frac{1}{2}x-x = 1-3

\small -\frac{1}{2}x = -2

\small x = -2*(-2) = 4

Skriv, hvis du ikke forstår de forskellige trin.

- - -

 

 


Svar #2
13. november 2017 af BSth10 (Slettet)

Altså +3 rykkes til den anden side og bliver til -3 og +x rykkes til venstre og biver til -x.

Men forstår ik hvordan 1/2x -x giver -1/2x=-2


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. november 2017 af Mathias7878

\small \small \frac{1}{2}x-x = 0.5x-1x = -0.5x = -\frac{1}{2}x

\small 1-3 = -2

ergo

\small \frac{1}{2}x-x = 1-3 \rightarrow -\frac{1}{2}x=-2

- - -

 

 


Svar #4
13. november 2017 af BSth10 (Slettet)

Tak For hjælpen


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.