Matematik

Vasketøj og udledning af co2

14. november 2017 af BSth10 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Klaus familie vasker tøj i deres vaskemaskine ca 4 gange om ugen. 3 af de 4 gange bruge de et vaskeprogram med 40 grader varmt vand og 1 af de 4 gange bruger de 60 grader varmt vand. En vask med 40 grader vand medfører en udledning på ca. 0,8 kg co2. En vask med 60 grader varmt vand medfører en udledning på ca 1.1 kg co2

3.1 Du skal vise med en beregning at familien i gennemsnit udleder ca 0.9 kg co2 pr tøjvask

Vaskemaskinn kan vaske 6 kg tøj ad gangen men familien plejer kun at fylde ca 4kg tøj i den

3.2 Hvormange kilogram co2 udleder familien pr kilogram røj, de vasker med 60 grader varmt vand hvis vaskemaskinen er fyldt med x kg tøj?

Med mellemregning og svaret tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2017 af Moderatoren

Ligesom i den anden tråd, så skal du skrive hvad du har problemer med. 

Kom først med dit eget bud på løsningen af opgaven.


Svar #2
14. november 2017 af BSth10 (Slettet)

altså jeg tror det er 1.1 gange 0,8 som giver 0,88 afrundes til 0,90?


Svar #3
14. november 2017 af BSth10 (Slettet)

Men jeg vil gerne have svaret til opgave, så jeg lige selv kan beregne hvordan i har gjort det


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2017 af mathon

CO2-udledning i gennemsnit:

                          \small \frac{SU\! M\left (\{3,1\}\cdot \{0{.}8,1{.}1 \right )\}}{4}=0{.}875\; \tfrac{kg\; CO_2}{kg\; \textit{t\o j}}
                      


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2017 af mathon

                          \small \small \frac{SU\! M\left (\{3,1\}\cdot \{0{.}8,1{.}1 \}\right )}{4}=0{.}875\; \tfrac{kg\; CO_2}{kg\; \textit{t\o j}}


Skriv et svar til: Vasketøj og udledning af co2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.