Matematik

Isoler b & a & x - Eksponentiel funktion

15. november 2017 af Emmaroelann (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Hvordan isolerer jeg hver især b og a og x i en eksponentiel funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2017 af mathon

            \small y=b\cdot a^x

            \small \small \mathbf{\color{Blue} b}=\frac{y}{a^x}=y\cdot a^{-x}

            \small \mathbf{\color{Red} a}=\left (\frac{y}{b} \right )^{\frac{1}{x}}

            \small \mathbf{\color{Magenta} x}=\frac{\ln\left (\frac{y}{b} \right )}{\ln(a)}
            


Svar #2
15. november 2017 af Emmaroelann (Slettet)

Tak..

Hvad er "ln"? - er det det samme som "log"


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2017 af mathon

                       \small \text{\small ln er den naturlige logaritme }\log_e

                       \small \text{log er den Briggske logaritme }\log_{10}


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2017 af mathon

          \small \small \mathbf{\color{Magenta} x}=\frac{\ln\left (\frac{y}{b} \right )}{\ln(a)}=\frac{\log\left (\frac{y}{b} \right )}{\log(a)}\text{ da logaritmefunktioner er proportionale.}


Skriv et svar til: Isoler b & a & x - Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.