Matematik

Differentielregning

15. november 2017 af eideijdeji (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal differentiere

f(x)=\frac{1}{3}x^3+x^2-3x+4

fATTER ikke brik af differentialregning

Er der en venlig sjæl som kan forklare hvordan man løser den trin for trin eventuelt hvilke formler osv i bruger og hvorfor


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2017 af mathon

                       \small f{\,}'(x)=\tfrac{1}{3}\cdot 3\cdot x^{3-1}\; \; +\; \; 2\cdot x^{2-1}\; \; -\; \; 3\cdot 1\cdot x^{1-1}+0

                       \small f{\,}'(x)= x^{2} + 2\cdot x - 3?

anvendt er:
                     \small \left (c\cdot x^n \right ){\, }'=c\cdot \left ( x^n \right ){\, }'=c\cdot n\cdot x^{n-1}


Svar #2
15. november 2017 af eideijdeji (Slettet)

hvorfor forsvinder 1/3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2017 af Mathias7878

#2

\small \frac{1}{3}*3*x^{3-1} = \frac{1}{3}*3x^2 = \frac{3}{3}*x^2 = 1*x^2 = x^2

- - -

 

 


Svar #4
15. november 2017 af eideijdeji (Slettet)

man ganger 1/3 på. Men er det kun tælleren der bliver ændret og hvordan er processen med at 3x^2 bliver x^2?


Svar #5
15. november 2017 af eideijdeji (Slettet)

nvm i got it.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2017 af Sofieaa1 (Slettet)

Det vil hjælpe dig, hvis du først og fremmest har styr på de forskellige potens regneregler


Skriv et svar til: Differentielregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.