Fysik

Kosmologi

15. november 2017 af Line19010 - Niveau: B-niveau

Hej:) 

jeg har svært ved at forstå det næst sidste/sidste spørgsmål i min opgave. 

jeg vedlægger billede af spørgmålet med tilhørende graf og tabel :) 

på forhånd tusind tak for hjælpen :) 

mvh sophia


Svar #1
15. november 2017 af Line19010

og her er tabellen :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2017 af swpply (Slettet)

Den reciprokke Hubble konstant er en god “back of an envelope calculation” af universets alder.

Svar #3
16. november 2017 af Line19010

men hvordan finder jeg Hubble konstanten ud fra regressionen ? 

forstår ikke helt dit svar:( hvad er den reciprokke ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2017 af swpply (Slettet)

Du skal lave linær regresion på dine data.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2017 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2017 af swpply (Slettet)

Herved bør du finde at Hubbles konstant er H_0 = 20.39 km/s/Mly iflg. dine data

Vedhæftet fil:hubble.png

Svar #7
16. november 2017 af Line19010

tak :) jeg forstår det stadig ikke helt ;(


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2017 af swpply (Slettet)

1) Plot dine data som du rigtigt nok har gjort (Du skal dog huske af navngive dine akser samt anføre enheder).

2) Lav lineær regression på dinne data, dvs. fit dine datapunkter til en linær funktion af formen:   f(x) = a*x + b

3) Da bør du få noget i retning af dette

4) Fra dit fit kan du aflæse Hubbles konstant som a.

5) Da jeg gjorde dette på dit datasæt, antog jeg at de målte bølgelængder tilsvaret Hα spektrallinjen. Jeg fik ovenstående plot og derfra kan jeg bestemme Hubbles konstant til H = 20.39 km/s/Mly.


Skriv et svar til: Kosmologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.