Fysik

rødforskydning

16. november 2017 af supra123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 
Jeg er lidt låst fast i denne opgave, Forstår ikke helt hvad man skal. Jeg kender rydbergformlen men er usikker på hvordan værdierne skal tastes ind.
Opgaven er vedhæftet som billede 

Vedhæftet fil: Opgave 3 rød.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2017 af mathon

a)
       Laboratoriebølgelængder:

                   \small \text{Lymann }\alpha =R^{-1}\cdot \frac{n^2}{n^2-1}=\left ( 91{.}1267\;nm \right )\cdot \frac{2^2}{2^2-1}=121{.}5\;nm

                   \small \text{Lymann }\beta =\left ( 91{.}1267\;nm \right )\cdot \frac{3^2}{3^2-1}=102{.}5\;nm

                   \small \text{Lymann }\gamma =\left ( 91{.}1267\;nm \right )\cdot \frac{4^2}{4^2-1}=97{.}2\;nm

                   \small \text{Lymann }\delta =\left ( 91{.}1267\;nm \right )\cdot \frac{5^2}{5^2-1}=94{.}9\;nm


Svar #3
16. november 2017 af supra123 (Slettet)

Kanon lige det jeg ikke forstod. Tusind tak for hjælpe


Skriv et svar til: rødforskydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.