Matematik

Integraler

16. november 2017 af calliemoore (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave?

Bestem integralet (2x)/(x^2+7) dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2017 af mathon

   substituer
                       \small \small u=x^2+7\text{ og dermed }\mathrm{d}u=2x}\mathrm{d}x


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2017 af mathon

du har så
                    \small \int \frac{2x}{x^2+7}\,\mathrm{d}x=\int \frac{1}{x^2+7}\, 2x\mathrm{d}x=\int \frac{1}{u}\, \mathrm{d}u=\ln(u)+k=\ln(x^2+7)+k


Svar #3
16. november 2017 af calliemoore (Slettet)

ahh tusind tak


Skriv et svar til: Integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.