Matematik

Tangentens ligning

17. november 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Har fået ligningen til 3+1/6x-3/2, facit mener kun det sidste uden 3 tallet. Forstår ikke hvorfor 3 tallet bare forsvinder. Har brugt y=a(x-x0)+y0 formlen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2017 af Mathias7878

Tangentligningen kan bestemmes vha. formlen

y = f'(x_0)*(x-x_0)+f(x_0 )

hvor

x_0 = 9

dvs

y = f'(9)*(x-9)+f(9)

   = \frac{1}{2*\sqrt{9}}*(x-9)+\sqrt{9}

   = \frac{1}{6}x-\frac{9}{6}+\frac{18}{6}

   = \frac{1}{6}+\frac{3}{2}

- - -

 

 


Svar #2
17. november 2017 af Mathian

ah okey, omformede den til en brøk, forlængede og lagde den til. I see. tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2017 af mathon

               \small y=\tfrac{1}{6}x+\tfrac{3}{2}


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.