Kemi

Beregning af pH-værdi

17. november 2017 af MetteMauss (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp. Jeg har siddet med denne opgave hele ugen. Den skal afleveres i aften, og jeg forstår den simpelthen ikke. Jeg har ved hæftet opgaven som word dokument.

Jeg vil IKKE have foræret svarene, for jeg vil gerne forstå det, så jeg selv kan løse evt. eksamens spørgsmål der måtte komme.

Jeg ved jeg gør noget galt, jeg kan bare ikke gennemskue hvad...

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2017 af mathon

\small \text{saltsyre er en st\ae rk syre, som er } 100\% \text{ hydrolyseret. Derfor er } [H_3O^+] \text{ lig med } c(HCl). i en tidligere opgave.    \small \left [ HCl \right ]=0

alle svar er baseret på temperaturen 25°C:

g)
pH i 0,1 M NaOH:

\small \text{natriumhydroxid er en st\ae rk base, som er } 100\% \text{ hydrolyseret. Derfor er } [OH^-] \text{ lig med } c(NaOH).

                         \small \left [ OH^- \right ]=0{.}1\;M

                         \small pH=14+\log\left (\left [ OH^- \right ]/M \right )=14+\log\left (10^{-1} \right )=13   

i)     
         \small 0{.}2\;M \; Ca(OH)_2\text{ er en m\ae ttet opl\o sning }

         \small \text{med }
                         \small \left [ OH^- \right ]=0{.}4\;M

                         \small pH=14+\log(0{.}4)=13{.}6
                            


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2017 af mathon

detaljer:
                    \small pH=14-pOH=14-\left ( -\log\left ( \left [ OH^- \right ] /M\right ) \right )=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] /M\right ) \right )


Svar #3
17. november 2017 af MetteMauss (Slettet)

Så det er rigtigt det jeg har lavet?


Svar #4
17. november 2017 af MetteMauss (Slettet)

Jeg blev kun mere forvirret nu :/


Skriv et svar til: Beregning af pH-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.