Matematik

Bestemme forskrift - andengradspolynomium

20. november 2017 af lololololololol123 - Niveau: A-niveau

Hej SP. Jeg har virkelig problemer med denne opgave, og jeg aner IKKE hvordan den skal løses...

Håber virkelig en eller anden kan hjælpe!!!!!!!!!!!

Vedhæftet fil: opgave 7.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2017 af swpply (Slettet)

Du er givet at punkterne A(0,1) og B(2,5) ligger på graffen for f(x) = ax+ bx + c, hvorfor du kan opstille følgende to ligninger

                                                                \begin{align*} 1 &= c \\ 5 &= 4a + 2b + c \end{align*}.

Du har således to ligninger med tre ubkendte, altså ikke nok liginger til at bestemme a, b og c entydigt. Heldvist er du også givet oplysningen; Graffen for f(x) har i punktet A en tangent med lingingen y = -2x + 1.
Herfra kan du slutte at f(x) har hældingen -2 i punktet A, altså at f'(0) = -2. Du har altså yderligere ligningen

                                                             \begin{align*} -2 = b \end{align*}.

Altså ialt tre linære ligninger med tre ubekendte, hvorfra du entydigt kan bestemme a, b og c.


Skriv et svar til: Bestemme forskrift - andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.