Matematik

Stamfunktion

21. november 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke hvorfor stamfunktionen er 2kvadrodx. Nogen der kan give mig en forklaring kombineret med noget tekst istedet for bare at kaste formler i nakken på mig. Tak kære hjælpere, håber ikke det er for krævende, vil gerne forstå det her. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2017 af Mathias7878

Se evt

https://www.symbolab.com/solver/step-by-step/%5Cint%20%5Cfrac%7B1%7D%7Bsqrt%5Cleft(x%5Cright)%7D

- - -

 

 


Svar #2
21. november 2017 af Mathian

wow, det var da en utrolig hjemmeside. Er det gratis at anvende? Eller spørg om registering hvis ønske længere brug


Svar #3
21. november 2017 af Mathian

Eller spørg de om registering, hvis ønske om længere brug :) *


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2017 af Mathias7878

Ja, den er gratis at bruge :p
- - -

 

 


Svar #5
21. november 2017 af Mathian

Tusind tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2017 af Therk

Ud over den linkede hjemmeside, så er mit bedste svar at kombinere potensregnereglerne:

\begin{align*} \sqrt[n]x &= x^n, \\ \frac 1{x^n} &= x^{-n}, \end{align*}

sammen med integrationsreglen for potensfunktioner:

\int x^a\, \mathrm dx = \frac{1}{a+1}x^{a+1} \color{Gray}+c\qquad a\ne -1.

På gymnasiet var jeg ikke altid overbevist om at jeg huskede den regel rigtigt. For at kontrollere om jeg havde husket rigtigt, benyttede jeg derfor tit den (åbenbart) nemmere huskeregel for at differentiere:

{\color{Gray}\frac1{a+1}\,\cdot }\, \frac{d}{dx} \,x^{a+1} = {\color{Gray}\frac1{a+1}}(a+1)\,x^{a}.

Og så til sidst huske at "differentiere er det modsatte af at integrere".


Svar #7
21. november 2017 af Mathian

Mange tak :)


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.