Matematik

Omskrivning af formlen - ekspotentiel funktion - rettelse

21. november 2017 af lunalssn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har løst opgavene på nedestående måde. Er der nogen der kan fortælle mig om det er rigtigt?

a) omskriv formlen så du isolerer b
y= b*a^x
b*a^x=y
ba^x=y
b= y/a^x


b)omskriv formlen så du isolerer c
y= b*a^x
b*a^x=y
ba^x=y
a^x= y/b


c)omskriv formlen så du isolerer x
y=ba^x
ba^x=y
In(ba^x)=In(y)
xIn(ba)=In(y)
x(In(b)+In(a))=In(y)
x= (In(y))/(In(b)+(In(a))


d) Brug omskrivningen til at bestemme b-værdien for en ekspotentiel funktion, når a = 2,y = 454,4 og x=5
b=454,4/2^5
b=454,4/32
b=14,2


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2017 af Mathias7878

a) Isolering af b:

\small y = b*a^x

\small \small b = \frac{y}{a^x}

b) Skal der stå isolering af a? I så fald

\small y = b*a^x

\small \frac{y}{b} = a^x

\small log(\frac{y}{b}) = a*log(x)

\small a = \frac{log(\frac{y}{b})}{log(x)}

c) Isolering af x:

\small y = b*a^x

\small \frac{y}{b} = a^x

\small log(\frac{y}{b}) = a*log(x)

\small \frac{log(\frac{y}{b})}{a} = log(x)

\small x = 10^\frac{log(\frac{y}{b})}{a}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2017 af Mathias7878

d)

\small \small b = \frac{y}{a^x} = \frac{454.4}{2^5} = \frac{454.4}{32} = 14.2

- - -

 

 


Skriv et svar til: Omskrivning af formlen - ekspotentiel funktion - rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.