Matematik

Vektorer

22. november 2017 af Mikkeldkdk - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg vinkelen mellem tangenterne l og m 

l=−6*x+8*y-100=0

m=8*x+6*y-100=0

Jeg er selv kommet frem til arccos?(((−6*8+8*6)/(√(−6^(2)+8^(2))*√(8^(2)+6^(2.))))) ? 1.5708 

Men vinkelen skal være 90 kan jeg se.

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2017 af fosfor (Slettet)

1.5708 radianer = 90 grader

Men det er simplere i stedet for formlen bare at aflæse normalvektorerne og bemærke at den ene er den andens tværvektor, hvorfor vinklen må være 90 grader.


Svar #2
22. november 2017 af Mikkeldkdk

Arrrrrrhhhh. :D Bare glem det alle sammen 

 

Svar #3
22. november 2017 af Mikkeldkdk

Kan jeg spørge dig om en anden vektoropgave?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2017 af fosfor (Slettet)

hvilken


Svar #5
22. november 2017 af Mikkeldkdk

Cirklen har ydeligere en tangent n, som er parallel med l. Bestem kordinatsættet til røringspunktet R og n. 

Hvad skal jeg gøre for at finde dette røringspunk?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2017 af fosfor (Slettet)

Det er umuligt.

kendes radius for circlen?


Svar #7
22. november 2017 af Mikkeldkdk

Hov den glemte jeg lige. 10 er radius


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. november 2017 af mathon

Kendes cirklens centrum?


Svar #9
22. november 2017 af Mikkeldkdk

Ja 0,0

Svar #10
22. november 2017 af Mikkeldkdk

Har fundet ud af det


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.