Matematik

Bestem hvor mange procent y-værdien vokser med når x-værdien vokser med 3.

23. november 2017 af Stjerneskud2016 - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg ved ikke hvordan jeg skal lave opgave c)

Mange tak på forhånd!

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2017 af mathon

                 \small y=b\cdot a^x

                 \small \frac{y_2}{y_1}= a^{\Delta x}

                 \small \frac{y_1\cdot (1+r)}{y_1}= a^{\Delta x}

                 \small 1+r= a^{\Delta x}

                 \small r=p\cdot 10^{-2}= a^{\Delta x}-1

                 \small p= \left (a^{\Delta x}-1 \right )\cdot 10^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2017 af mathon

i anvendelse:
                 \small \small p= \left (a^{3}-1 \right )\cdot 10^2


Svar #3
23. november 2017 af Stjerneskud2016

jeg forstår det ikke.

Hvad betyder trekanten og hvorfor siger du y2/y1=a i trekant x?

mathon

 

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2017 af mathon

            \small \frac{a^{x_2}}{a^{x_1}}=a^{x_2-x_1}=a^{\Delta x}


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2017 af mathon

i anvendelse:
                 \small p_y= \left (a^{3}-1 \right )\cdot 10^2

                 \small p_y= \left (1{.}05768^{3}-1 \right )\cdot 10^2=18{.}32\%


Skriv et svar til: Bestem hvor mange procent y-værdien vokser med når x-værdien vokser med 3.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.