Matematik

potenssammenhæng

24. november 2017 af jeanne2860 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hjææælp er helt lost har kæmpet længe med denne opgave men kan dsv ikke finde ud af det.. håber der er en der kan hjælpe tak på forhånd:))

- skal afleveres imorgen 

Jo mere en hest vejer jo mere foder skal den have at spise. Sammenhængen mellem hestens vægt x (kg) og mængden af korn den skal have om dagen f(x) (kg) kan beskrives ved en potenssammenhæng af typen.

Bestem konstanten a, når det oplyses, at f(x)= 2.15 kg korn for en hest, der vejer 200 kg
( hvor en uafhængige variabel x angiver hestens vægt og den afhængige variabel f(x) angiver hvor mange kilo korn hesten skal have om dagen)

Hvad vejer en hest der spiser 2.3 kg korn om dagen?

Giv en sproglig vurdering af definitionsmængden (det vil sige for hvilke x-værdier giver denne model mening)?

-vi arbejder i nspire 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2017 af peter lind

En potenssammenhæng kan beskreibes ved f(x) = b*ax . der mangler en oplysning til at man kan beregne tallet; men du skal sætte 200 ind på x plads og 2,15 ind på y's plads. Deraf får du en ligning til bestemmelse af a


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2017 af fosfor (Slettet)

Mener du
"af typen f(x) = ax" dvs. b=1


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2017 af SuneChr

Vi har den generelle forskrift for en potensfunktion
f (x) = bxa  
I dét, du har skrevet, får vi at vide, at
f (200) = 2,15        ⇒        b·200a = 2,15
Vi mangler endnu to sammenhørende værdier for at kunne finde a og b.
Det 2. sidste spørgsmål:
f (x0) = 2,3  ⇒   b·x0a = 2,3
Det sidste spørgsmål:
En dyrlæge, landmand eller en hestepige er nok mest kompetent til at besvare spørgsmålet.
 


Skriv et svar til: potenssammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.