Studievalg og videregående studie

Hvilken uddannelse skal jeg vælge? IT, Big Data, IoT, ...

24. november 2017 af PeterBørge (Slettet)

Hej alle

Jeg sidder i den situation, at jeg overvejer at droppe ud af mine uddannelse. Jeg skal snart skrive mit bachelorprojekt, men har indset at jeg er på det forkerte studie. 

Studiet jeg er tæt på at færdiggøre, hedder "Erhvervsøkonomi og Informationsteknologi" . Det er en bred uddannelse, hvor man har både programmering, økonomi og organisationsteori.  Jeg har fundet ud af, at jeg gerne vil arbejde indenfor  én af disse områder: "Programmering, Big Data, Internet of Things, Data Science eller Cyber-Security". 

Disse områder er min uddannelse dog ikke gearet (specielt godt) til, så jeg vil høre, om i har ét forslag til en uddannelse, hvor jeg får mulighed for at arbejde med én af disse ting?

Mvh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2017 af SådanDa

http://studier.ku.dk/bachelor/datalogi/undervisning-og-opbygning/specialisering-data-science/

Det er et bud, jeg kender ikke meget til uddannelsen, men den lyder spændende.


Svar #2
25. november 2017 af PeterBørge (Slettet)

Tak for dit bud - jeg har overvejet datalogi og den ser også rigtig spændende ud . Jeg kan se at ITU også har en bachelor i Data Science, men det kræver 7 i snit på Mat A. Så det er godt at have en backup plan, hvis sommerkursus ikke går efter planen :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2017 af dannysannem

Hvor langt er du med din uddannelse? Hvis bacheloren er det sidste du mangler, så gør det færdigt. Og find så en overbygning, hvor du kan specialisere dig i det du brænder for. Jeg tror din kombination af noget generelt og noget specifikt vil skaffe dig et fint arbejde. Generallist og specialist på samme tid. Det er der brug for derude. Medarbejdere der er hamrende dygtige til noget betemt, men som også har en bred forståelse af forretningen, produktet, brugernes adfærd. Det er guld værd.

Hvilke uddannelser der findes i dag indenfor ovenstående ved jeg ikke. Men jeg ved at der kommer dygtige folk ud fra IT-udannelserne på Aarhus Universitet.


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. november 2017 af guzbak

Husk at være opmærksom på at hvis du færdiggør din bacheloruddannelse, kan du ikke starte på en ny bacheloruddannelse før om 6 år (med få undtagelser som fx datalogi).

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2017 af Entilade

Jeg lavede en ny profil, men jeg er trådstarteren.

Dannysannem - Jeg er ved at afslutte 5. semester, det er en ha(it.) fra CBS.

Jeg ville også ønske, at jeg kunne finde en specialisering. Realiteten er dog, at man ikke kan få en kandidat inden for (teknisk) IT, hvis man ikke har haft diskret matematik, lineær algebra osv.  De uddannelser jeg kan få med titlen "cand.it", er generalist uddannelser inden for innovation, ledelse osv. Det kan selvfølgelig være, at jeg tager fejl. 

Guzbak - Det har du helt ret i, og jeg har kigget på positivlisten. Uanset hvad gennemfører jeg de andre ECTS på 6. semester, men lader være med at aflevere bachelorpojektet, hvis det bliver aktuelt. 

Dermed vil jeg tage kontakt til en studievejleder og høre vedkommende ad, men i selvfølgelig velkomne til at komme med yderligere input. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2017 af Entilade

Kan meddele om at CBS lige netop har indført en kandidatgrad i Data Science, så mit problem har løst sig selv. :)


Skriv et svar til: Hvilken uddannelse skal jeg vælge? IT, Big Data, IoT, ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.