Kemi

ionforbindelser

25. november 2017 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kan man udregne at fx. carbonat har en ladning på 2-. Der er et carbon atom på ladningen +4 og oxygen atomer har en ladning på 2-. 
I carbonat er der et carbon atom og 3 oxygen atomer, hvordan regner man så ud at den samlede ladning giver 2-?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2017 af AngelOneOne

Hej,

Du har selv angivet svaret i din indledning til spørgsmålet:

Ladningen af C + (3 x ladningen af O) = +4 + (3x-2) = +4 + (-6) = -2

Altså - CO32-

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
26. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

dvs. ladningen på fx. CO_2 = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2017 af MadsH1999 (Slettet)

#2

dvs. ladningen på fx. CO_2 = 0?

Korrekt.


Svar #4
26. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

hvad med nitrit: NO_2-

her skal N give en ladning på 3+ hvordan kan den det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2017 af AngelOneOne

Hej,

NO2- = Ladningen af N (+3) + 2 gange ladningen af O (2 x -2 = -4) = +3 + (-4) = -1

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #6
26. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

Det besvarede ikke mit spørgsmål. Du gentog, hvad jeg skrev (-:
hvordan kan Nitrogen have en ladning på 3+, da den har to skaller.  Den inderste med to elektroner og den yderste skal med 5.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2017 af AngelOneOne

Hej,

Nitrogen, kan miste 3 eller 5 elektroner og der med opnå en ladning på +3 eller +5. Du har ret i, at den mest normale ion fra N, er den hvor den har optaget tre elektroner og opnår ladningen -3. Under nogle forhold, kan nitrogen dog frigive 3 eller 5 elektroner, til atomer der er mindre stabile end nitrogen er, og dermed opnå en +3, eller +5 ladning. Hvis du har nitrogen alene, er det så reaktivt, at det straks indgår forbindelser med andre nitrogen og danner en tripelbinding til N2. Et eksempel hvor N har en -3 ladning, er det gode gamle (og stærkt lugtende) ammoniak NH3.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: ionforbindelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.