Matematik

12x+5y = 108.800 ??

25. november 2017 af Johnniboi (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Nogen der kan hjælpe mig med at løse denne ligning, og forklare hvordan man gør på en simpel måde?

Tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2017 af fosfor (Slettet)

løse mht. x eller y??? Eller er der en anden ligning du har glemt at tage med?


Svar #2
25. november 2017 af Johnniboi (Slettet)

#1

løse mht. x eller y??? Eller er der en anden ligning du har glemt at tage med?

 Følgende info er givet:

The cost of an adult ticket was 
12 Australian dollars (AUD). The cost of a child ticket was
5 Australian dollars (AUD).

The total cost tickes sold for the sportsmatch was 108800 AUD, så bliver man givet ligningen 12x+5y=108800 og bliver bedt om at nedskrive værdien af X og Y.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2017 af ringstedLC

Først og fremmest; væn dig til at vedhæfte et billede af din opgave.

Dernæst; man kan ikke finde x og y, når der kun er én ligning.

Er der måske noget mere i opgaven?


Svar #4
25. november 2017 af Johnniboi (Slettet)

#3

Først og fremmest; væn dig til at vedhæfte et billede af din opgave.

Dernæst; man kan ikke finde x og y, når der kun er én ligning.

Er der måske noget mere i opgaven?

Jeg har vedhæftet hele filen nu. Denne 'serie' af spørgsmål starter ved 7a, mens mit specifikke spørgsmål er 7d. Håber det er til mere hjælp.

Vedhæftet fil:Untitled.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2017 af StoreNord

Du blir vist bedt om at isolere x henholdsvis y

                 x=\frac{-5}{12}y+\frac{108800}{12}\; \; \; \; \; \;\; \; \; \; \; \; \; \; y=\frac{-12}{5}x+\frac{108800}{5}


Svar #6
25. november 2017 af Johnniboi (Slettet)

#5

Du blir vist bedt om at isolere x henholdsvis y

                 x=\frac{-5}{12}y+\frac{108800}{12}\; \; \; \; \; \;\; \; \; \; \; \; \; \; y=\frac{-12}{5}x+\frac{108800}{5}

Men svaret er givet som: x = 8400 y = 1600


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2017 af SådanDa

7a) fortæller at 

x + y = 10000, og du har

12x+5y = 108800

To ligninger med to ubekendte, det kan løses.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2017 af Mathias7878

De to ligninger med to ubekendte løses lettest vha. substitutionsmetoden/og eller lige store koefficienters metoden.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2017 af ringstedLC

Nu giver det mening...

Du glemmer den allerførste oplysning:

x+y=10000

også din liging fra 7c.:

12x+5y=108800


Skriv et svar til: 12x+5y = 108.800 ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.